• Whitelisting, doe jij het?

  Voordat je maar iets zegt…. wat is dat eigenlijk, whitelisting?

  Veel van ons e-mail verkeer wordt verzonden vanuit e-mail marketing programma’s. Ik gebruik MailerLite bij het verzenden van mijn waardevolle tips voor ondernemers. Ondanks dat deze e-mails verzonden worden via MailerLite en mijn e-mailadres geverifieerd is én ik niet gezien word als spammer, gebeurt het toch dat ook mijn berichten in de spambox of reclamebox vallen bij mijn abonnees. Met als gevolg dat mijn berichten niet gelezen worden. En dat is jammer. Nu je dit weet, kan je er dan wat mee of sterker nog, doé je er wat mee?

  Whitelisting heel eenvoudig gezegd: e-mailadressen op een witte lijst zetten zodat alle mail van of naar die adressen wordt doorgelaten en in je inbox terechtkomt. Een whitelist is een lijst met IP-adressen of servers waarvandaan zogenaamde ‘valid e-mail’ wordt verzonden.

  Wat kan je er zelf aan doen om dit te voorkomen als ondernemer?

  Geef in een kort bericht (bij bijv. het verzenden van je e-book) aan dat het bericht verstuurd is en onderweg is naar de inbox van de ontvanger. Vraag ook of ze de spambox of reclamebox checken wanneer ze het bericht niet ontvangen hebben. 

  Wat kan je er verder zelf aan doen om dit te voorkomen als gebruiker?

  Onderstaand vind je een paar simpele tips hoe je in diverse mailprogramma’s je instellingen wijzigt zodat je mail van bepaalde afzenders altijd ontvangt.

  Gmail

  De snelste en meest makkelijke manier: voeg het betreffende adres toe aan je contacten. Google levert (meestal) de e-mails af van adressen die in je contactenlijst staan. Ga naar je inbox, open het bericht en klik rechts op het driehoekje. 

   

  voorbeeld in Gmail

   

  of je markeert de berichten als ‘geen spam’ zoals het onderstaande voorbeeld laat zien. Het bericht in dit voorbeeld stond in mijn spambox.

   

  In Gmail kan je ook een filter aanmaken, een YouTube filmpje hoe je dat doet, vind je hier.

  Voor Outlook.com, Windows Live Mail, Hotmail en MSN Mail, log je in op je account op Outlook.com voeg je het e-mailadres toe aan je contacten. 

  Suc6!

  Monique

Your SEO optimized title page contents